Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις για τα Λύκεια

 

Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

επισυνάπτουμε το σχετικό δελτίο τύπου της Ένωσης Γονέων.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εχτές έγινε Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα που έχει αναστατώσει την πόλη μας σχετικά με το πρόβλημα της ακαταλληλοτητας του κτιρίου του 2ου Λυκείου και τη διπλοβάρδια σε πρωί απόγευμα του 1ου και του 2ου ΓΕΛ.

Ακούστηκαν πολλά και ειπώθηκαν όλες οι απόψεις.

Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί διεκδικούμε και απαιτούμε:

- τη λειτουργία όλων των σχολείων σε πρωινή βάρδια,

- την άμεση δέσμευση (γραπτώς) από το υπουργείο Παιδείας για την τοποθέτηση νόμιμων και

δέσμευση (γραπτώς) από το υπουργείο Παιδείας για την τοποθέτηση νόμιμων και

ασφαλών λυόμενων αιθουσών στα σχολικά συγκροτήματα όλου του οικοδομικού τετραγώνου

α στα σχολικά συγκροτήματα όλου του οικοδομικού τετραγώνου

(Αν. Ρωμυλίας-Ρ. Φερραίου-Θεσσαλίας) ξεκινώντας από το 1 ΓΕΛ,

(

 • -  συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα έρθουν τα κοντέινερ

 • -  άμεση χρηματοδότηση και διαδικασίες fast track για να ξεκινήσει η αποκατάσταση των ζημιών

  του 2 ΓΕΛ και γραπτή δέσμευση από το υπουργείο Παιδείας πότε θα παραδοθεί το σχολείο για να

  λειτουργήσει, καθώς επίσης και άμεση λύση για το ΕΠΑΛ.

  Γνωρίζουμε ότι στα προβλήματα που ανέδειξε ο σεισμός της 19ης Ιουλίου δεν μπορεί να υπάρξει δίκαιη λύση βασισμένη στα παιδαγωγικά πρότυπα παρά μόνο λύση ανάγκης.

  Το Δημοτικό Συμβούλιο πήρε ομόφωνη απόφαση ότι στηρίζει τον δίκαιο αγώνα μας.

  Ο Δήμαρχος μας διάβασε το έγγραφο που στάλθηκε από τις ΚΤιριακές ΥΠοδομές όπου αναφέρεται η ημερήσια διάταξη του ΔΣ που θα γίνει την Πέμπτη 19/9 στα γραφεία των ΚΤΥΠ και λέει για την αποστολή των κοντέινερ στον προαύλιο χώρο του 1 ΓΕΛ (16 αίθουσες, 3W/C και 1 κυλικείο), χωρίς να λέει πουθενά το πότε θα γίνει αυτό. Είναι άμεση προτεραιότητα να μας ενημερώσουν (γραπτώς) πότε θα πραγματοποιηθεί αυτό για να δούμε τι θα γίνει με τους μαθητές μέχρι να έρθουν τα κοντέινερ (υπάρχει μία προφορική δέσμεση των 20 ημερών, χωρίς να μας λένε από πότε ξεκινάει το 20ήμερο)!

  Ένωσης και Σύλλογοι Γονέων απαιτήσαμε από το Δημοτικό Συμβούλιο και αποφάσισε ότι τη Δευτέρα 16/9 στις 8.30 θα υπάρχουν έξω από το 1 ΓΕΛ 3 λεωφορεία που θα μεταφέρουν μαθητές, γονείς και καθηγητές στο υπουργείο Παιδείας για να διαμαρτυρηθούμε και να πιέσουμε την υπουργό να πάρει θέση άμεσα! Σε αυτή την κινητοποίηση δήλωσε το Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα συμμετέχουν όλοι!

  Σχολεια κλειστά με απόφαση των Συλλόγων μέσα από μαζικές διαδικασίες! Μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο και αναλόγως των εξελίξεων, θα συνεδριάσουμε γονείς-μαθητές-καθηγητές για να αποφασίσουμε τις περαιτέρω δράσεις μας. Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων να κάνουν γενικές συνελεύσεις γιατί αυτό είναι υπό- θεση όλων μας! Απαιτούμε προσεισμικό έλεγχο σε όλα τα σχολεία.

  Την Κυριακή το απόγευμα θα συσταθεί μία επιτροπή που θα συνεδριάσει για να αποφασίσει την πρότασή μας προς τον προϊστάμενο β/θμιας εκπαίδευσης και το υπουργείο Παιδείας που θα σταλθεί ηλεκτρονικά αμέσως μετά, σχετικά με το τι θα κάνουν και πως μαθητές και καθηγητές μέχρι να έρθουν τα κοντέινερ. Για τις προτάσεις και την απόφαση που θα παρθεί θα ενημερώσω μετά το τέλος της συνεδρίασης. Την επιτροπή θα αποτελούν ο αντιδήμαρχος Παιδείας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας, οι σύλλογοι γονέων και οι διευθυντές των 1 και 2 ΓΕΛ, η ΕΛΜΕ.

  Όπως ανακοινώθηκε κι εχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο, οι γονείς θα συναντηθούμε την Κυριακή το πρωί στις 11 στο 1 ΓΕΛ για να συζητήσουμε τις προτάσεις μας στην απογευματινή επιτροπή.

  ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΙΣ 25/9.
  ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΩΙΝΑ!