Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε σήμερα η νέα Σχολική Χρονιά.

Διαβάστε παρακάτω τον χαιρετισμό του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων

Αγαπητοί γονείς,

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων σας ευχόμαστε καλή σχολική χρονιά και καλή πρόοδο στα παιδιά σας. Άλλη μία σχολική χρονιά με πολλές δυσκολίες για το σχολείο μας αλλά και για την παιδεία και την κοινωνία  γενικότερα είναι στο ξεκίνημα της.

Ήδη τέθηκαν σε ισχύ οι αλλαγές στα Δημοτικά Σχολεία και όλοι γνωρίζεται ότι από φέτος θα σχολάμε στις 13:15.

Το Υπουργείο Παιδείας κόβοντας πάνω από 90 ώρες διδασκαλίας ημερησίως  προκαλεί και με αυτόν τον τρόπο προσπαθεί να κρύψει τα κενά των εκπαιδευτικών κάτω από το χαλί. Η αλήθεια όμως δεν κρύβεται με εξαγγελίες και την βιώνουμε καθημερινά όλοι μας μέσα και έξω από το σχολείο με κενά στα μαθήματα, μοιράσματα, ελλιπή προσωπικό καθαρισμού και πολλά άλλα. Θέματα για τα οποία ήδη αναπτύξαμε έντονη δράση και την προηγούμενη χρονιά.

Σας καλούμε όλες και όλους φέτος με ακόμη μεγαλύτερη όρεξη και μαζικά , να συμμετέχετε ενεργά στις δράσεις και τις συνελεύσεις του Συλλόγου ώστε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά όσο καλύτερα γίνεται όλα τα ζητήματα του σχολείου.

Φέτος ο Σύλλογος θα διεξάγει εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου αλλά και ανάδειξη νέων αντιπροσώπων για την Ένωση Γονέων Πετρούπολης.

Εντός του Σεπτεμβρίου θα προηγηθεί η Εκλογο-απολογιστική Συνέλευση μας στην οποία είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, να ενημερωθείτε παλιοί και νέοι για όλα τα θέματα, να συζητήσουμε τις αδυναμίες που είχαμε ως ΔΣ, νέες προτάσεις αλλά και μέσα από την διαδικασία να αναδειχθούν νέες υποψηφιοτήτων στις επερχόμενες εκλογές.

Ένας οργανωμένος και μαζικός σύλλογος μπορεί να σταθεί με αισιοδοξία μπροστά στα προβλήματα και να πετύχει πολλά.

Αντιλαμβανόμενοι πλήρως την πραγματική οικονομική κατάσταση  και φέτος θα διατηρήσουμε την συνδρομή του κάθε μέλους του συλλόγου στα 5 ευρώ ετησίως.

Μία συνδρομή η οποία στην πράξη και όχι στα λόγια αξιοποιείται για τα παιδιά μας μέσω δραστηριοτήτων,  πολιτιστικών εκδηλώσεων της Θεατρικής Παράστασης και όλων γενικότερα των δράσεων του συλλόγου.